Alletiders kogebog Ostekage

Flødeostekage

Fantastisk god Ostekage

  • 75 gram smør
  • 150 g digestive kiks

Fyld

  • 4 Styk husblas, blade
  • 200 g flødeost naturel
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 1 styk vanillestang
  • 150 g flormelis

Gele

  • 1 glas lille glas syltede kirsebær + 2½ dl. saft derfra (spæd op med vand)
  • 4 styk husblas, blade
  1. Bund:Smelt smørret. Kiksene kommes i plastpose og knuses med en kagerulle. blandes i det smeltede smør. Hæld blandingen i en springform og stil den koldt.

    Fyld:Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter. Rør flødeost, cremefraiche, vanillekorn fra stangen og flormelis sammen. Pist fløden og bland det i resten af cremen. Træk husblasen op af vandet og smelt den i en lille skål. Af køl den lidt og pisk den hurtigt i cremen med en elpisker. Hæld cremen over kiksene i springformen, og stil den koldt.

    Gele:Sæt husblasen i blød i 5 minutter. Hæld saften fra kirsebærrene og spæd op med vand til der er ca. 2½ dl. Træk husblasen op af vandet og smelt den i en lille skål. Bland den udblødte smeltede husblas i saften. Pynt kagen med kirsebær. Hæld geleen over når den begynder at stivne.

    Link til Kogebogen

Facebookby feather

En kommentar

Der er lukket for kommentarer.