Boller med sorte bønner

Da vi var i Fredericia her for leden fik vi disse hjemmebagte boller serveret. Der var sorte bønner i, og jeg må sige at jeg blev positivt overasket.  Kan varm anbefales.

Boller med sorte bønner

Spis bedre
Forb. tid16 min
Active Time27 min
19 min
Samlet tid23 min
Ret: Boller/Horn
Køkken: Danmark
Keyword: Boller
Yield: 12 personer
Cost: 25

Equipment

  • Bradepande

Materials

  • 2 dåser sorte bønner
  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk mørk sirup
  • 2 spsk. olivenolie
  • spsk salt
  • 60 g havregryn
  • 480 g hvedemel
  • 3 spsk sesamfrø

Sådan gør du

  • 1.Hæld bønnerne i en sigte, og skyl dem i vand. Lad bønnerne dryppe af. Blend bønner og vand til en helt fin puré i en blender.
  • 2.Smuldr gæren i en skål, og hæld bønnepuréen over. Rør rundt, indtil gæren er opløst.
  • 3.Tilsæt sirup, olie, salt, havregryn og hvedemel i dejen. Ælt den godt sammen til en lidt klistret dej.
  • 4.Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i køleskabet i ca. 12 timer.
  • 5.Brug to skeer til at forme boller. Placér dem på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 225°. Lad bollerne hæve i 45 minutter.
  • 6.Drys bollerne med sesamfrø. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter. Bank evt. under bollerne for at se, om de er færdige. Lyder det hult, når du banker under bollerne, er de færdige.
  • 7.Lad bollerne køle af på en bagerist.

Kilde: Spis bedre: Spisbedre

Facebookby feather