Udskriv
5 fra 1 stemme
Flødeostekage
Fantastisk god Ostekage
Forb. tid1 time t 10 minutter min
Active Time1 time t 10 minutter min
1 time t 10 minutter min
Samlet tid1 time t 10 minutter min
Ret: Dessert
Køkken: Danmark
Keyword: Kager
Yield: 8
Forfatter: Alletiders kogebog
Cost: 60-.kr
Equipment
- Springform
- Skåle
Materials
- 75 gram smør
- 150 g digestive kiks
Fyld
- 4 Styk husblas, blade
- 200 g flødeost naturel
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 1 styk vanillestang Mega dyre!
- 150 g flormelis
Gele
- 1 glas Lille glas syltede kirsebær + 2½ dl. saft derfra (spæd op med vand)
- 4 styk husblas, blade
Sådan gør du
- Bund:Smelt smørret. Kiksene kommes i plastpose og knuses med en kagerulle. blandes i det smeltede smør. Hæld blandingen i en springform og stil den koldt.Fyld:Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter. Rør flødeost, cremefraiche, vanillekorn fra stangen og flormelis sammen. Pist fløden og bland det i resten af cremen. Træk husblasen op af vandet og smelt den i en lille skål. Af køl den lidt og pisk den hurtigt i cremen med en elpisker. Hæld cremen over kiksene i springformen, og stil den koldt.Gele:Sæt husblasen i blød i 5 minutter. Hæld saften fra kirsebærrene og spæd op med vand til der er ca. 2½ dl. Træk husblasen op af vandet og smelt den i en lille skål. Bland den udblødte smeltede husblas i saften. Pynt kagen med kirsebær. Hæld geleen over når den begynder at stivne.Link til Kogebogen