Flødeostekage

Udskriv
5 fra 1 stemme

Flødeostekage

Fantastisk god Ostekage
Forb. tid1 time 10 minutter
Active Time1 time 10 minutter
1 time 10 minutter
Samlet tid1 time 10 minutter
Ret: Dessert
Køkken: Danmark
Keyword: Kager
Yield: 8
Forfatter: Alletiders kogebog
Cost: 60-.kr

Equipment

  • Springform
  • Skåle

Materials

  • 75 gram smør
  • 150 g digestive kiks

Fyld

  • 4 Styk husblas, blade
  • 200 g flødeost naturel
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 1 styk vanillestang Mega dyre!
  • 150 g flormelis

Gele

  • 1 glas Lille glas syltede kirsebær + 2½ dl. saft derfra (spæd op med vand)
  • 4 styk husblas, blade

Sådan gør du

  • Bund:Smelt smørret. Kiksene kommes i plastpose og knuses med en kagerulle. blandes i det smeltede smør. Hæld blandingen i en springform og stil den koldt.
    Fyld:Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter. Rør flødeost, cremefraiche, vanillekorn fra stangen og flormelis sammen. Pist fløden og bland det i resten af cremen. Træk husblasen op af vandet og smelt den i en lille skål. Af køl den lidt og pisk den hurtigt i cremen med en elpisker. Hæld cremen over kiksene i springformen, og stil den koldt.
    Gele:Sæt husblasen i blød i 5 minutter. Hæld saften fra kirsebærrene og spæd op med vand til der er ca. 2½ dl. Træk husblasen op af vandet og smelt den i en lille skål. Bland den udblødte smeltede husblas i saften. Pynt kagen med kirsebær. Hæld geleen over når den begynder at stivne.
    Link til Kogebogen