Boller med sorte bønner
Spis bedre
Forb. tid16 minutter min
Active Time27 minutter min
19 minutter min
Samlet tid23 minutter min
Ret: Boller/Horn
Køkken: Danmark
Keyword: Boller
Yield: 12 personer
Cost: 25
Equipment
- Bradepande
Materials
- 2 dåser sorte bønner
- 4 dl vand
- 25 g gær
- 2 spsk mørk sirup
- 2 spsk. olivenolie
- 1½ spsk salt
- 60 g havregryn
- 480 g hvedemel
- 3 spsk sesamfrø
Sådan gør du
- 1.Hæld bønnerne i en sigte, og skyl dem i vand. Lad bønnerne dryppe af. Blend bønner og vand til en helt fin puré i en blender.
- 2.Smuldr gæren i en skål, og hæld bønnepuréen over. Rør rundt, indtil gæren er opløst.
- 3.Tilsæt sirup, olie, salt, havregryn og hvedemel i dejen. Ælt den godt sammen til en lidt klistret dej.
- 4.Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i køleskabet i ca. 12 timer.
- 5.Brug to skeer til at forme boller. Placér dem på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 225°. Lad bollerne hæve i 45 minutter.
- 6.Drys bollerne med sesamfrø. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter. Bank evt. under bollerne for at se, om de er færdige. Lyder det hult, når du banker under bollerne, er de færdige.
- 7.Lad bollerne køle af på en bagerist.