Boller med sorte bønner

Boller med sorte bønner

Spis bedre
Forb. tid16 minutter
Active Time27 minutter
19 minutter
Samlet tid23 minutter
Ret: Boller/Horn
Køkken: Danmark
Keyword: Boller
Yield: 12 personer
Cost: 25

Equipment

  • Bradepande

Materials

  • 2 dåser sorte bønner
  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk mørk sirup
  • 2 spsk. olivenolie
  • spsk salt
  • 60 g havregryn
  • 480 g hvedemel
  • 3 spsk sesamfrø

Sådan gør du

  • 1.Hæld bønnerne i en sigte, og skyl dem i vand. Lad bønnerne dryppe af. Blend bønner og vand til en helt fin puré i en blender.
  • 2.Smuldr gæren i en skål, og hæld bønnepuréen over. Rør rundt, indtil gæren er opløst.
  • 3.Tilsæt sirup, olie, salt, havregryn og hvedemel i dejen. Ælt den godt sammen til en lidt klistret dej.
  • 4.Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i køleskabet i ca. 12 timer.
  • 5.Brug to skeer til at forme boller. Placér dem på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 225°. Lad bollerne hæve i 45 minutter.
  • 6.Drys bollerne med sesamfrø. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter. Bank evt. under bollerne for at se, om de er færdige. Lyder det hult, når du banker under bollerne, er de færdige.
  • 7.Lad bollerne køle af på en bagerist.