Søren Ryges kringe opskrift

Søren Ryges kringle opskrift (hjemmebagt kringle)

Søren Ryges kringle opskrift er en af de bedste kringler, og kringlen er rimelig nem at bage selv. Her kan du se hvordan.
Forb. tid1 time
Active Time1 time
2 timer25 minutter
Samlet tid2 timer 25 minutter
Ret: Kringle
Køkken: Danmark
Keyword: Kager
Yield: 4 Personer
Forfatter: Holger Rørby Madsen
Cost: 40

Equipment

  • Rørskål
  • Grydeske
  • Bradepande

Materials

  • 1 deciliter Lunken vand
  • 25 gram Gær
  • 0,5 teske salt 
  • 2 spiseske Sukker
  • 2 stk Æg
  • 175 gram Margarine
  • 300 gram Mel

Til remonce

  • 125 gram Sukker
  • 125 gram Margarine

Fyld kringlen med

  • 40 gram hasselnøddeflager
  • 100 gram Rosiner

Kringlen pensels med

  • 1 stk æg
  • Perlesukker
  • hasselnøddeflager

Sådan gør du

  • Det lunkne vand hæles i en skål, og gæren smuldres i, men uden at den røres ud!! Kom så lidt salt ved sammen med sukker, æg og bagemargarine. Margarinen skal skæres i mindre tern, og smuldres i. Vend hurtigt det hele rundt med en ske, men ikke mere end det. Lad det stå i 30 minutter, og gerne et lunt sted.Derefter æltes hvedemelet gradvist ind i dejen, men brug fingrene til det. Det skal ske nænsomt, og fortsæt indtil du har brugt all melet. Det kan være du skal bruge lidt mere mel end angivet, og det gør du så. Lad nu dejen hvile/hæve en time.Alle ingredienserne til remoncen smeltes sammen i en kasserolle, og gøres klar. Remoncen skal være lidt tyk i konsistensen.Hæld dejen ud på et et bord, og ælt den hurtigt igennem. Rul den igennem, læg sammen, og fortsæt på den måde et par gange. Tilfør om nødvendigt lidt mere hvedemel. Del dejen i to lige store stykker, som rulles ud i rektangler på cirka 40 gange 15 centimeter.Hæld remoncen ud i en stribe midt på hver stang, og drys derefter med rosiner og hasselnøddeflager. Hvis ikke du er så glad for rosiner, kan de altså sagtens udelades.Fold enderne ind, og læg hver side ind mod midten, så de to sider når sammen og mødes på midten.Pensl med æg og drys med perlesukker (eventuelt også med hasselnøddeflager). Læg stængerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter.Bag kringlestængerne i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, hvor den skal have cirka 15 minutter. Efter fem minutter skrues ned på 200 grader varmluft. Så altså først fem minutter ved 225 grader varmluft, og derefter 10 minutter ved 200 grader.Tag Søren Ryges kringle ud af ovnen, og lad dem køle lidt af inden du nyder dem. Bedre kringle fåes ikke!