Brombær tærte med vanilje creme

Brombærtærte med vaniljecreme

Brombærtærte med vaniljecreme er en sand klassisker, og en tærte som er nem at gå i krig med. Perfekt til en sommeraften eller fødselsdag.
Forb. tid1 t 2 min
Active Time1 t 2 min
1 t 10 min
Samlet tid1 t 15 min
Ret: Kage
Køkken: Danmark
Keyword: Kager
Yield: 4
Forfatter: © 2014 – 2021 MARIALOTTES. min.
Cost: 30

Equipment

  • Ovn
  • Tærteform

Materials

  • 130 g hvedemel
  • 90 g koldt smør
  • 65  g flormelis*
  • æg

Vaniljecreme

  • 3 dl Mælk
  • 4 stk æggeblommer
  • 50 g rørsukker
  • ½ stk Vaniljestang
  • spsk Maizena

Frugt

  • 3 dl friske brombær (gerne flere)

Sådan gør du

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen. Et godt lille tip for at få dem skilt fra hinanden, er ved at tage lidt sukker og blander med kornene.Bring mælk og vaniljen i kog – læg gerne vaniljestangen ved.Pisk æggeblommer og sukker luftigt og tilsæt maizena, men pisk ikke videre. Hæld den varme mælk i æggemassen og pisk samtidig. Herefter hældes blandingen tilbage i gryden, og det varmes op under omrøring. Det må ikke brænde på, så hold øje. Lad det koge et minut eller to – cremen skal være forholdsvis tyk og opnå en cremet konsistens.
  • Bag i en forvarmet ovn på 180˚ i 12-15 min., til bunden er bagt. Lad den afkøle inden du smøre vaniljecremen på. Top til sidst med friske brombær. Velbekomme.

Noter

Kageopskriften finder på denne hjemmeside
© 2014 – 2021 MARIALOTTES. min.