Brombærtærte med vaniljecreme
Brombærtærte med vaniljecreme er en sand klassisker, og en tærte som er nem at gå i krig med. Perfekt til en sommeraften eller fødselsdag.
Forb. tid1 time t 2 minutter min
Active Time1 time t 2 minutter min
1 time t 10 minutter min
Samlet tid1 time t 15 minutter min
Ret: Kage
Køkken: Danmark
Keyword: Kager
Yield: 4
Forfatter: © 2014 – 2021 MARIALOTTES. min.
Cost: 30
Equipment
- Ovn
- Tærteform
Materials
- 130 g hvedemel
- 90 g koldt smør
- 65 g flormelis*
- æg
Vaniljecreme
- 3 dl Mælk
- 4 stk æggeblommer
- 50 g rørsukker
- ½ stk Vaniljestang
- ⅕ spsk Maizena
Frugt
- 3 dl friske brombær (gerne flere)
Sådan gør du
- Skrab kornene ud af vaniljestangen. Et godt lille tip for at få dem skilt fra hinanden, er ved at tage lidt sukker og blander med kornene.Bring mælk og vaniljen i kog – læg gerne vaniljestangen ved.Pisk æggeblommer og sukker luftigt og tilsæt maizena, men pisk ikke videre. Hæld den varme mælk i æggemassen og pisk samtidig. Herefter hældes blandingen tilbage i gryden, og det varmes op under omrøring. Det må ikke brænde på, så hold øje. Lad det koge et minut eller to – cremen skal være forholdsvis tyk og opnå en cremet konsistens.
- Bag i en forvarmet ovn på 180˚ i 12-15 min., til bunden er bagt. Lad den afkøle inden du smøre vaniljecremen på. Top til sidst med friske brombær. Velbekomme.
Noter
Kageopskriften finder på denne hjemmeside
© 2014 – 2021 MARIALOTTES. min.