Category: Boller

Abrikosboller

 

 

 

 

 

 

 

 

Intro: Lækre eftermiddagsboller med abrikosstykker.


Fremgangsmåde:
Smelt smørret ved svag varme, hæld mælken ved, og lad den blive fingervarm.
Hak abrikoserne groft.
Smuldr gæret i en skål, og fordel sukker og salt over. Lad det stå til, det begynder at smelte. Hæld den lune mælk over, og rør til gær og sukker er opløst.

Kom 1 æg og abrikoser i skålen, og rør det godt sammen. Tilsæt mel, og ælt dejen godt. Dæk skålen med plastfilm, og læg et viskestykke over. Lad dejen hæve lunt i ca. 30 minutter.
Slå dejen ned, og form den til ca. 24 boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Med en køkkensaks klippes to hak vinkelret på hinanden i toppen af hver bolle. Dæk bollerne med et rent viskestykke, og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 175º C varmluft/200º C alm. ovn.
Pensl bollerne med 1 sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Tip
I stedet for abrikoser kan der bruges rosiner, eller abrikoserne kan undlades helt.

Print Recipe
Abrikosboller
Region Danmark
Antal personer
Ingredienser
Region Danmark
Antal personer
Ingredienser

 

Facebook