Category: Kager til Jul

Krydrede juleboller

Kardemomme, nellike og kanel giver en ægte julesmag til de lækre boller, der også er forkælet med lidt smør og piskefløde i dejen.

Print Recipe
Krydrede juleboller
Rør gær ud i det lune vand og tilsæt krydderier, sukker og salt. Tilsæt smør, fløde og æg og ælt melet ind i dejen (hold lidt mel tilbage). Tilsæt rosiner og lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time på et lunt sted. Ælt dejen godt godt igennem og tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 18 boller og stil dem på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. ½ time. Pensl bollerne og drys dem med kanel. Bag bollerne midt i ovnen - til de er gyldne. Antal Boller: 18 Bagetid Ca. 20 min. ved 200°. Næringsindhold Energiindhold for hele retten: 17240 kJ Energifordeling: Fiber: 34,3 g Protein: 9 % Kulhydrat: 72 % Fedt: 19 %
Region Danmark
Forberedelses tid 30
Tilberedningstid 30
Ventetid 60
Antal personer
Ingredienser
Region Danmark
Forberedelses tid 30
Tilberedningstid 30
Ventetid 60
Antal personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Klar til at komme i ovnen.
  2. Det færdige resultat.
Facebook

Juleboller

Boller med kardemomme og rosiner – de dufter dejligt af jul

Print Recipe
Juleboller
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 20 stykker og form dem til boller. Lad bollerne efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 20 min. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen.
Facebook

Toppekaker og Klejner bagt

I dag har jeg bagt Toppekakger og Klejner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klejnerne blev meget gode, men den første plade med Toppekagerne blev lige så flade som Sjannes.

Fandt ud af at der skulle mere mel i dejen, og vupti, så var de der.

Det vil sige at dejen skal være så stiv at den ikke må kunne løbe.

Man kan næsten ikke komme for meget Natron i dejen, jo mere Natron jo bedre hæver de.

Bag dem midt i ovnen ved 200 gr. til de er pænt brune. 12-15 min.

 

 

 

 

 

Facebook

Kanelcookies

Rør æggeblommer, smør, flormelis, og farin sammen. Bland mel, kanel, vaniljesukker og natron og rør det i sammen med M&M´s. Sæt dejen i valnødde store klatter på en pande med bagepapir og bag kagerne ved 175 grader varmluft i 7-8 min. lad dem afkøle på en bagerist.

 

 

 

Print Recipe
Kanelcookies
Rør æggeblommer, smør, flormelis, og farin sammen. Bland mel, kanel, vaniljesukker og natron og rør det i sammen med M&M´s. Sæt dejen i valnødde store klatter på en pande med bagepapir og bag kagerne ved 175 grader varmluft i 7-8 min. lad dem afkøle på en bagerist.
Region Færøerne
Forberedelses tid 15
Tilberedningstid 15
Ventetid 30
Antal personer
Ingredienser
Region Færøerne
Forberedelses tid 15
Tilberedningstid 15
Ventetid 30
Antal personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Småkager
Facebook

Peberkager

 

Sådan bager du peberkager:
Peberkager
Smelt smør, sukker og sirup i en gryde under omrøring. Sigt mel, salt, natron, hjortetakssaltsalt, ingefær, kanel, peber og allehånde i en skål og rør den smeltede sukkermasse i. Rør til dejen er fast og nem at arbejde med.

 

Print Recipe
Peberkager
Sådan bager du peberkager: Peberkager Smelt smør, sukker og sirup i en gryde under omrøring. Sigt mel, salt, natron, hjortetakssaltsalt, ingefær, kanel, peber og allehånde i en skål og rør den smeltede sukkermasse i. Rør til dejen er fast og nem at arbejde med. Rul dejen ud i ca. ½ cm tykkelse på et bord drysset med mel. Dejen er nemmest at arbejde med, når den er lun, så brug den med det samme. Stik figurer ud efter ønske og bag dem på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn ved 170 grader i 8-10 minutter, eller til de er gyldne og bagte. Lad dem køle af på pladen
Region Danmark
Antal personer
Region Danmark
Antal personer
Facebook