Gule ærter

I dag stod den på Gule ærter med alt tilbehør. Længe siden vi har prøvet det. Det skulle vi have noget mere af, for det smager fortrinligt, skulle jeg hilse og sige….


800 gram Svinebryst. kogestykke med svær. rå
500 gram Medisterpølse, rå 17 % fedt
500 gram Gule ærter (flækærter). rå
Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Timian, frisk
250 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
250 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
250 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
250 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
250 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstore  porer og vejer ca. 600 gram.
 

Ærterne lægges i blød natten over i rigeligt vand.
Flæsket lægges i en gryde med rigeligt letsaltet vand og bringes i kog, og skummes grundigt. Koges til det er mørt, ca. 2 timer.
Urterne skæres i tern porrerne i skiver, og koges sammen med flæsket i ca. 20 minutter, tages op.
Medisterpølsen koger ca 5 minutter sammen med flæsket.
Ærterne koges ca. 1 1/4 time i rigeligt vand sammen med løg og timian.
Ærterne gnides gennem sigten og spædes med suppen fra flæsket.
Urterne kommes i det hele gives et opkog og smages til med salt.
Servers med brød, sennep og til fest rigeligt med snaps.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!