Norske klejner

Dejen: Opvarm mælken, til den er fingervarm, og rør gæren heri. Kom væsken i en skål og rør smør, æg og sukker i. Rør sigtet vaniljesukker, kardemomme og halvdelen af melet i blandingen.

Print Recipe
Norske klejner
Dejen: Opvarm mælken, til den er fingervarm, og rør gæren heri. Kom væsken i en skål og rør smør, æg og sukker i. Rør sigtet vaniljesukker, kardemomme og halvdelen af melet i blandingen. Sigt resten af melet i dejen, og ælt den godt igennem. Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter. Slå dejen ned, og rul den ud i 1 cm tykkelse. Skær dejen ud i firkanter (ca. 5 x 10 cm) med en klejnespore eller kniv, og lav et snit i midten. Træk den ene ende af klejnen gennem snittet. Kog klejnerne lysebrune i palmin i 2-3 minutter. Læg klejnerne på et stykke fedtsugende papir (fx køkkenrulle). 2: Pynt: Rør flormelis, citronsaft og gul konditorfarve sammen til glasur, og smør den på de lune klejner. Spis dem frisklavede og lune.
Region Færøerne
Antal personer
Ingredienser
Region Færøerne
Antal personer
Ingredienser
Recipe Notes

Norske klejner med citron glasur - Lækker og nem opskrift

Valdemarsro / Ann-Christine Hellerup Brandt.

Nem opskrift på hjemmelavede Norske Klejner med citronglasur - Trin for trin guide til at lave denne lækre juleklassiker.

Se på YouTube

Print Friendly, PDF & Email
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!