Påskefrokost 15. april ´22
Menu
Sild – hvide og røde Æg og tomat
Spinatroulade med laks og ørredrogn
Skidne æg i sennepssovs med pestoboller
Rafle – pause
Tarteletter m. høns i asparges
Roastbeef med remoulade/ristede løg, aggurker og peberod
Flæskesteg med rødkål
Kaffe
Farfars Citronfromage
Skaktern – småkager
Citronfromage
Verdens bedste citronformage
Forb. tid4 timer t 30 minutter min
Active Time2 timer t 10 minutter min
4 timer t 30 minutter min
Samlet tid4 timer t 30 minutter min
Ret: Dessert
Køkken: Danmark
Keyword: Citronfromage
Yield: 4 Personer
Cost: 25
Equipment
- 1 Rørmaskine
- 1 Rørskål
- 2 Store skåle
Materials
- 3 ark 3 ark husblas
- 2 styk æggehvide
- 2 styk æggeblomme
- 65 gr. sukker
- 1 dl citronsaft
- 2 styk øko citron
- 2 dl Fløde
Sådan gør du
- Læg husblas i blød i en stor skål med koldt vand og lad det stå i 10 minutter.
- Kom æggehviderne i en ren skål og pisk hviderne helt stive med en håndmikser, til æggehviden danner små toppe og man kan vende skålen uden at æggehviden falder ud. Sæt skålen til side.
- Pisk en lækker og luftig flødeskum i en anden ren skål.
- Kom æggeblommer og sukker i en tredje skål og pisk længe for at få en lys, tyk og luftig æggesnaps. Pisk tilsidst fintrevet citronskal i.
- Tag husblas op af vandet og kram vandet fra. Forbered et vandbad ved at sætte en skål over en gryde med kogende vand. Kom husblas i skålen og smelt ved lav varme. Tag af varmen og pisk citronsaft i skålen med den varme husblas, mens det køler af til stuetemperatur.
- Pisk citronsaft med husblas langsomt i æggesnapsen og piske hele tiden til det er jævnt fordelt.
- Vend forsigtigt flødeskum med æggesnaps med en dejskraber, uden at slå luften ud af flødeskummet.
- Rør først en spsk. af den stive æggehvide i skålen med citronfromage. Rør det godt sammen, dog uden at slå luften ud af den luftige flødeskum og vend derefter nænsomt resten af den stiftpiskeede æggehvide i.
- Fordel i 4 portionsglas og sæt på køl i 4 timer.
- Servering Pynt med flødeskum sprøjtet ud i en sprøjtepose med stjernetyl, mynteblade og citronskal vendt i sukker