Påskefrokost

 

 

Sild –  hvide og røde

 

 

Æg og tomat

 

Spinatroulade med laks og ørredrogn

 

Roastbeef med remoulade/ristede løg, aggurker og peberod

Flæskesteg med rødkål

Påskefrokost 15. april ´22


Menu

Sild –  hvide og røde    Æg og tomat

Spinatroulade med laks og ørredrogn

Skidne æg i sennepssovs med pestoboller

Rafle – pause

Tarteletter m. høns i asparges

Roastbeef med remoulade/ristede løg, aggurker og peberod

Flæskesteg med rødkål

Kaffe

Farfars Citronfromage

Skaktern – småkager

 

Citronfromage

Verdens bedste citronformage
Forb. tid4 timer 30 minutter
Active Time2 timer 10 minutter
4 timer 30 minutter
Samlet tid4 timer 30 minutter
Ret: Dessert
Køkken: Danmark
Keyword: Citronfromage
Yield: 4 Personer
Cost: 25

Equipment

  • 1 Rørmaskine
  • 1 Rørskål
  • 2 Store skåle

Materials

  • 3 ark 3 ark husblas
  • 2 styk æggehvide
  • 2 styk æggeblomme
  • 65 gr. sukker
  • 1 dl citronsaft
  • 2 styk øko citron
  • 2 dl Fløde

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i en stor skål med koldt vand og lad det stå i 10 minutter.
  • Kom æggehviderne i en ren skål og pisk hviderne helt stive med en håndmikser, til æggehviden danner små toppe og man kan vende skålen uden at æggehviden falder ud. Sæt skålen til side.
  • Pisk en lækker og luftig flødeskum i en anden ren skål.
  • Kom æggeblommer og sukker i en tredje skål og pisk længe for at få en lys, tyk og luftig æggesnaps. Pisk tilsidst fintrevet citronskal i.
  • Tag husblas op af vandet og kram vandet fra. Forbered et vandbad ved at sætte en skål over en gryde med kogende vand. Kom husblas i skålen og smelt ved lav varme. Tag af varmen og pisk citronsaft i skålen med den varme husblas, mens det køler af til stuetemperatur.
  • Pisk citronsaft med husblas langsomt i æggesnapsen og piske hele tiden til det er jævnt fordelt.
  • Vend forsigtigt flødeskum med æggesnaps med en dejskraber, uden at slå luften ud af flødeskummet.
  • Rør først en spsk. af den stive æggehvide i skålen med citronfromage. Rør det godt sammen, dog uden at slå luften ud af den luftige flødeskum og vend derefter nænsomt resten af den stiftpiskeede æggehvide i.
  • Fordel i 4 portionsglas og sæt på køl i 4 timer.
  • Servering Pynt med flødeskum sprøjtet ud i en sprøjtepose med stjernetyl, mynteblade og citronskal vendt i sukker
Facebookby feather