Rabarberkage med marcipan
Køkken
Dansk
Personer
8
Portionsstørrelse
Springform
Tilberedningstid
15 minutter
Kogetid
1 time
Ventetid
1 time, 15 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Noter
Opskriften kommer fra "Maden i mit liv"
_________________________________________________________________________________________________________Ingredienser
- 200 gr rabarber
- 2 spsk sukker
- 2 æg
- 75 gr sukker
- 100 gr hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 100 gr marcipan (groftrevet)
- 75 gr smeltet smør
- evt. perlesukker og hakkede mandler til pynt
Instruktioner
- Skyl rabarberne og skær dem i stykker á ca 1 cm. Læg dem i en skål, drys 2 spsk sukker over og rør rundt. Stil rabarberne til side.
- Kom æg og 75 gr sukker i en skål og pisk til en let og luftig æggesnaps.
- Sigt hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen og vend det i æggesnapsen.
- Bland revet marcipan og rabarberstykkerne i dejen. Hold evt 2-3 spsk rabarber tilbage til pynt.
- Rør til sidst smeltet smør i dejen og fordel den i en smurt springform (ca 20 cm). Sæt evt et stykke bagepapir fast i bunden af formen.
- Læg de sidste rabarber på toppen af kagen og drys evt. med perlesukker og hakkede mandler.
- Bag kagen ved 180 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i ca 1 time eller indtil kagen er gylden og gennembagt. Tjek evt. at kagen er helt gennembagt, ved at stikke en tandstikker eller lignende i midten af kagen.
- Lad kagen afkøle på bageristen og server den lun med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
- Kagen holder sig frisk i flere dage, da både rabarber og marcipan bidrager med fugt. Den er også fryseegnet.