Abrikosboller

Intro

Lækre eftermiddagsboller med abrikosstykker.

Fremgangsmåde

Smelt smørret ved svag varme, hæld mælken ved, og lad den blive fingervarm.

Hak abrikoserne groft.

Smuldr gæret i en skål, og fordel sukker og salt over. Lad det stå til, det begynder at smelte. Hæld den lune mælk over, og rør til gær og sukker er opløst.

Kom 1 æg og abrikoser i skålen, og rør det godt sammen. Tilsæt mel, og ælt dejen godt. Dæk skålen med plastfilm, og læg et viskestykke over. Lad dejen hæve lunt i ca. 30 minutter.

Slå dejen ned, og form den til ca. 24 boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Med en køkkensaks klippes to hak vinkelret på hinanden i toppen af hver bolle. Dæk bollerne med et rent viskestykke, og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.

Tænd ovnen på 175º C varmluft/200º C alm. ovn.

Pensl bollerne med 1 sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Tip

I stedet for abrikoser kan der bruges rosiner, eller abrikoserne kan undlades helt.

Print Friendly, PDF & Email
Print Recipe
Abrikosboller
Region Danmark
Antal personer
Ingredienser
Region Danmark
Antal personer
Ingredienser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!