Norske klejner

Print Friendly, PDF & Email
Norske klejner
Dejen: Opvarm mælken, til den er fingervarm, og rør gæren heri. Kom væsken i en skål og rør smør, æg og sukker i. Rør sigtet vaniljesukker, kardemomme og halvdelen af melet i blandingen. Sigt resten af melet i dejen, og ælt den godt igennem. Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter. Slå dejen ned, og rul den ud i 1 cm tykkelse. Skær dejen ud i firkanter (ca. 5 x 10 cm) med en klejnespore eller kniv, og lav et snit i midten. Træk den ene ende af klejnen gennem snittet. Kog klejnerne lysebrune i palmin i 2-3 minutter. Læg klejnerne på et stykke fedtsugende papir (fx køkkenrulle). 2: Pynt: Rør flormelis, citronsaft og gul konditorfarve sammen til glasur, og smør den på de lune klejner. Spis dem frisklavede og lune.
Norske klejner
Dejen: Opvarm mælken, til den er fingervarm, og rør gæren heri. Kom væsken i en skål og rør smør, æg og sukker i. Rør sigtet vaniljesukker, kardemomme og halvdelen af melet i blandingen. Sigt resten af melet i dejen, og ælt den godt igennem. Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter. Slå dejen ned, og rul den ud i 1 cm tykkelse. Skær dejen ud i firkanter (ca. 5 x 10 cm) med en klejnespore eller kniv, og lav et snit i midten. Træk den ene ende af klejnen gennem snittet. Kog klejnerne lysebrune i palmin i 2-3 minutter. Læg klejnerne på et stykke fedtsugende papir (fx køkkenrulle). 2: Pynt: Rør flormelis, citronsaft og gul konditorfarve sammen til glasur, og smør den på de lune klejner. Spis dem frisklavede og lune.
Ingredienser
Recipe Notes

Norske klejner med citron glasur - Lækker og nem opskrift

Valdemarsro / Ann-Christine Hellerup Brandt.

Nem opskrift på hjemmelavede Norske Klejner med citronglasur - Trin for trin guide til at lave denne lækre juleklassiker.

Se på YouTube

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!