Sellerisuppe
torsdag, oktober 24, 2019
0 Comments

- Selleri, kartofler og gulerødder skrælles.
- Løget pilles og hakkes i små tern.
- Selleri og kartofler skæres i store tern.
- Gulerødderne skæres i tynde strimler.
- Brug evt. en kartoffelskræller.
-
Kartofler, løg og selleri kommes i bouillonen og koger i ca. 30 min., til de er møre.
-
Blandingen blendes – evt. med stavblender. Mælk tilsættes.
-
Citronen presses, og saften tilsættes.
-
Suppen smages til med salt og peber.
-
Gulerodsstrimlerne tilsættes og varmes kortvarigt igennem. Persillen blendes sammen med hvidløg.
-
Olien tilsættes.
-
Det smages til med salt og peber.
-
Servering
Persilleblandingen røres i den varme suppe. Groft brød serveres til
Sellerisuppe
En rigtig god sellerisuppe
Yield: 4 Personer
Cost: 30.- kr.
Equipment
- En god gryde
Materials
- 1 Stk Selleriknold (ca. 400 g)
- 4 Styk Kartofler (ca. 150 g)
- 2 Styk Gulerødder (ca. 150 g)
- 1 Styk Løg (ca. 100 g)
- 1 Styk Grøntsags- eller hønsebouillon
- 3 d.lit Mælk med højst 0,7 % fedt
- 1 Styk Citron
- 1 bundt Persille
- 1 Styk hvidløg
- 1 spsk olivenolie salt, peber
Sådan gør du
- Rodfrugt suppe

