- Selleri, kartofler og gulerødder skrælles.
- Løget pilles og hakkes i små tern.
- Selleri og kartofler skæres i store tern.
- Gulerødderne skæres i tynde strimler.
- Brug evt. en kartoffelskræller.
-
Kartofler, løg og selleri kommes i bouillonen og koger i ca. 30 min., til de er møre.
-
Blandingen blendes – evt. med stavblender. Mælk tilsættes.
-
Citronen presses, og saften tilsættes.
-
Suppen smages til med salt og peber.
-
Gulerodsstrimlerne tilsættes og varmes kortvarigt igennem. Persillen blendes sammen med hvidløg.
-
Olien tilsættes.
-
Det smages til med salt og peber.
-
Servering
Persilleblandingen røres i den varme suppe. Groft brød serveres til
Sellerisuppe
En rigtig god sellerisuppe
Yield: 4 Personer
Cost: 30.- kr.
Equipment
- En god gryde
Materials
- 1 Stk Selleriknold (ca. 400 g)
- 4 Styk Kartofler (ca. 150 g)
- 2 Styk Gulerødder (ca. 150 g)
- 1 Styk Løg (ca. 100 g)
- 1 Styk Grøntsags- eller hønsebouillon
- 3 d.lit Mælk med højst 0,7 % fedt
- 1 Styk Citron
- 1 bundt Persille
- 1 Styk hvidløg
- 1 spsk olivenolie salt, peber
Sådan gør du
- ServeringSelleri, kartofler og gulerødder skrælles. Løget pilles og hakkes i små tern. Selleri og kartofler skæres i store tern. Gulerødderne skæres i tynde strimler. Brug evt. en kartoffelskræller.Kartofler, løg og selleri kommes i bouillonen og koger i ca. 30 min., til de er møre.Blandingen blendes – evt. med stavblender. Mælk tilsættes.Citronen presses, og saften tilsættes.Suppen smages til med salt og peber.Gulerodsstrimlerne tilsættes og varmes kortvarigt igennem. Persillen blendes sammen med hvidløg.Olien tilsættes.Det smages til med salt og peber.Persilleblandingen røres i den varme suppe. Groft brød serveres til.